Monday, May 3, 2010

PELANGI



minggu lepas waktu balik kerja comei nampak pelangi ni...
comei ambil gambar ni dari parking kereta kat komuter station...
gambar tak clear sangat la, maklum comei ambik gambar menggunakan hp cap ayam...
orang tua dulu-dulu kata kalau nampak pelangi jangan sesekali tunjuk dengan jari.
kalau kita tunjuk jugak nanti kudung tangan..betul ke??? dah cuba tapi tak kudung pun....
tak tau la kenapa orang tua-tua tak benarkan...mesti bersebab, comei pun tak tahu alasannya...

12 comments:

anastasyea said...

tu semua petua org dulu-dulu...
masa kita kecik, takut gak nak tunjuk pelangi.. takut kudung =)

NICK IRFAN said...

eh! biar btol??? leh kudung tangan ker?? nape plak? pelik gak...

comeisari said...

anastasyea...betul2

irfan...itu org tua2 dulu2 ckpla..x tau pulak sbb apa..sampai skrg pun comei masih x tau sbbnya...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

cantik!! Mei!! Aku tujukan lagu PELANGI dari Sudirman utk ko ...ingat lagu tu ingat aku ya!

p/s: aku rasa pesanan org tua2 tu mitos je lah.

comeisari said...

MM..ko kena nyanyi live tau...

ayie said...

ye ke? x taw pule... hehe
peliknya..

ain fathihah said...

cantiknya!

subhanallah


hee, saya tak pernah dgr pun pasal kudung jari tu

comeisari said...

ayie,ain ...tak tau ye...

entah le...itu yg akak tau dari tok nenek akak dulu mcm tu le...
kalau ada pelangi je cpt2 halang kita org dari tunjuk2..pantang katanya..

mgkin zaman korang kecik2 org2 tua x pernah cerita kot...atau zaman kita berbeza...hahahahaha...

MSOM said...

Subhanallah.....!
Maha Suci Allah...!

ayie said...

zaman kite pelangi dah jd bahan saintifik.

wujudnya daripada pantulan cahaya spektra. haha

encik tikus said...

haha,kalaun tunjuk pelangi nanti kudung ? tipu je semua,haha :)


http://muhdfarith.blogspot.com


jemput ke blog saye ye :D

Ain said...

cantiknya pelangi nie....

besar sungguh kekuasaan allah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails