Wednesday, March 24, 2010

CERITA AKADEMI FANTASIA



Wah tajuk entry comei hari ni bukan main lagi...macam ada kena mengena je...muahahahaha..

ala...comei bukannya nak komen persembahan dia org la...
ni comei nak cerita pasal comei & AF ni
kiranya comei & AF tak boleh nak dipisahkan...konon la...

sejak AF1 lagi comei dah follow...masa tu tak ramai sgt yg tau pasal AF ni, mula popular pun sbb Rosma terkeluar...nangis gak la masa Rosma keluar tu....tapi tak de la sedih sgt sbb comei tak minat sangat kat Rosma...

Ye la masa tu comei minat giler kat si Khai husben si Rosma tu.....wah siap hantar undian lagi..tak de la byk sgt..rasa-rasanya tak sampai RM5 kot...kedekut tau comei ni...kalau ada konset kat area KL pun tak pernah miss comei pergi...seorang pun seorang la comei pergi..dasatkan...

Ala biasala perempuan minat lelaki. tak kan perempuan minat perempuan lak kan...muahahaha..
lagi2 yg jambu2.....perhhhh....itu dulu la masa comei single mingle lagi...
Bila VCD keluar je comei apa lagi rembat le...minatnya pasal...

So nak dijadikan cerita bila free comei pergi la ke rumah kakak (mama khai) masa tu khai masih berhingus lagi...kira je la 8 tahun yg lalu...rumah budak khai ni tak ada astro...jadi pasang je la VCD yg comei beli tu...wow...dia org pun minat gak....

Hahahahaha...khai tak minat Khai AF tu, dia minat Nana....comei lak tak suka nana..selalu le gaduh mulut ...hehehehe comei pun tak nak mengalah dgn budak berhingus ni...mmg sampai skrg pun selalu je gaduh2 ni...lagi2 kalau bab2 awek...opssss sori khai terlepas pulak....ala gaduh2 manja gitu...

Tapi nak tau tak kenapa orang panggil dia Khai ???? Dulu tak de sapa pun panggil dia khai tapi sejak wujudnya Khai AF tu nama dia pun bertukar...elehhh..tak minat konon...dulu orang panggil dia......opssss...terlebih suda....

Bila musim AF2 rumah khai dah pasang astro...pasang sbb gara2 nak tgk AF...hahahaha bukan tu je rumah mak comei kat kg pun pasang astro gak sbb mak comei minat kat zahid...kiranya kat kg comei rumah mak adalah yg terawal pasang astro..perhhhhh...giler kan...
Masa ni comei minat kat Adam..biasala.... kan comei dah kata comei minat yg jambu2 je...tak jambu tak main ye....tapi famili comei semua minat zahid...waaaaa tak ada geng ni....

Mengundi gakla..lebih sikit dari mengundi khai..rasa-rasanya RM10 kot...Dairi tiap hari mmg tak miss...siap tgk ulangan lagi tu...
AF3...sure korang tau kan siapa pilihan comei..mestila WORLD...Johorean, jawa pulak..kira sekapal la......semangat kenegerian ni..muahahaha...
Macam tau2 je...konset tu di buat kat Stadium Malawati....hehehehe ye la dulu comei duduk kat TTDI jadi 5-10 min dah sampai stadium tu...
Start konset 7 comei pergi tgk secara live kat stadium..sanggup keluar duit tiap minggu RM50 utk tiket (sbb comei duduk yg dpn) kalau yg atas RM10 tapi tak best jauh sgt...tu belum kira duit keluar utk mengundi tiap minggu...mmg byk la tapi tak de la sampai ratus2..kat sini la comei jumpa ramai kwn baru..siap dari brunei tu...semuanya MAWIFC...perh...bangga giler bila pergi konset pakai baju ada gambar Mawi.......
Masa konset final tu comei masih ingat lagi 6 August..ala comei ingat sbb besday MrL. masa tu comei belum kahwin lagi tapi tgh hangat le dgn MrL. Sanggup MrL dtg dari kg sbb nak sambut besday dia dgn comei tapi comei tgglkan sbb nak tgk AF..muahahahaha jahat tak comei...

Ala tak kan nak bwk dia kot tgk konset tu..dah tentu2 comei pergi tu dgn geng2 baru comei dlm lebih kurang 15-20 org semua perempuan...lagi pun tak best la comei nak menggedik2 & menjerit2 kat stadium tu kalau ada dia.......muahahahahaha...

AF4 tak minat sgt so tak de la cerita yg best & dah tak mengundi dah...

AF5...Mila juarakan...
ooooooo masa ni comei dah kahwin dgn MrL. tgh peknenkan Khaira...

Tiap malam tengok dairi dgn MrL.....comei suka tgk dafi le (jambu tuuuu) tapi minat tak de la sampai tahap nak mengundi..insaf kot....hehehehehe...
Selalu je ckp dgn MrL...kalau la baby kita ni mcm Dafi bestnya...kiut je....
Nasib baik le yg keluar baby girl...kalau dibuatnya boy & sebijik dafi, naye je..tak pasal2 kena buat ujian DNA muahahahahaha...

AF6 biasa je..tak de yg menarik sgt sbb byk yg kelaut je...ada tak ada Stacy je la yg best...tak mengundi gak...

AF7 ok la...Tak miss gak tgk....
eh rahsia tau..... masa AF7 ni comei ada mengundi seseorang...tapi masa final je la...
bajet undian comei cuma RM5 je...muahahahaha...
Mungkin rakan2 kashmir comei perasan, masa musim AF7 tu comei ada letak Youtube dia tgh nyanyi....nak buat promosi segan lak....ye la dah tua2 masih mcm budak2 pulak...
Jeng Jeng Jeng..... ni lah dia budak tu yg membuatkan comei mengundi semula.....

tak de la hensem sgt tapi ok la....wah skrg pun masih minat lagi tau...walau pun cerita Kau & Aku tu macam......tapi comei tak pernah miss.....

Sebelum ni comei ada letak lagu kat blog ni..biasala lagu budak ni le..tapi disbbkan khai tak berkenan dgn blog yg ada letak lagu, jadi comei buang le..kiranya ni atas permintaan khai le ni..
jgn perasan ok....

AF8...sekejapnya masa berlalu ye..dah 8 tahun....
Entah la tahun ni comei giler lagi ke tak...
balik kerja sampai rumah, azan maghrib tgh berkumandang...
time tu jugak la dairi ditayangkan...
bukak pintu rumah je..."Mama adik nak tu ma adik nak ni ma".......
Nak kejar waktu maghrib lagi...ulangan dairi kul 11.30 mlm...waktu ni comei dah zzzzzzzz.....

Waktu konset lak..dptla tgk dari jam 9.00 -9.30 tu...sbb ngam pukul 9.30 je...tup...khaira off tv..
"Mama..jom babam, adik nak tido....."
bila khaira dah tidur masa tu konset dah nak habis dah...
Bila ada ulangan siang hari....sedap2 je comei tgk tetiba..."Mama nak engok ani ma ( nak tgk kartun barney)

So kesimpulannya......

3 comments:

SAM73 said...

ko tau aku undi sapa? nanti aku crita kt blog...hehehe..

comeisari said...

amboi3 tak mau kalah gak bokde ni ye...AF8 ni aku saje x nak bagitau sape yg aku minat...malu dong...tapi ko agak2 le sape yg jambu kan...

Atan Athen said...

hahaha....sume dh demam AF

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails