Thursday, November 12, 2009

kenangan lalu

Entah kenapa hari ni comei teringat kenangan lalu di mana tempat-tempat yang selalu comei lepak bersama-sama kawan-kawan dan juga x boy friend...hehehehe....

"abang jgn marah ye...abang pun tau kan kisah-kisah ni, & abang pun dah pergi tempat-tempat ni semua masa kita belum kahwin lagi....Lupa ke...kan ayang yang bawak...opsss..."

kampung baru....kat tempat ni la di mana comei tinggal..lama jugak...kat sini la macam-macam kenangan pahit & manis...semuanya mengajar aku tentang erti kehidupan...yg best kat sini....dekat dengan tempat kerja lebih kurang 15-20 minit je dah sampai....dulu tak ada kereta jalan kaki je pergi balik kerja...bab makan memang best kat sini..macam-macam ada...pilih je..biasa lepak dengan member2 sampai 2-3 pagi...biasala orang bujangkan....tak ada sesiapa yang nak marah...

Pertama Complex...di sinilah kerja pertama comei dengan gaji sebanyak RM400 sebulan.... sebagai sales girl...kerja lebih kurang 3-4 bulan sebelum dapat kerja di tempat sekarang ni...selain tu tempat ni juga tempat lepak comei dengan x boy....biasala dulu mana ada tempat lepak yg best2 macam sekarang..tak de pilihan...

Sogo....bersebelahan Pertama Complex....masa comei kerja kat Pertama Complex, Sogo ni baru dibina...bila dah siap kat sini pun tempat lepak comei juga..sekarang setahun sekali atau dua kali je pergi sebab ada big sales...biasanya beli baju untuk Khaira je....best beli baju budak2 kat sini sebab banyak pilihan & murah...

Odean...berdepan dengan Pertama Compex...boleh katakan tiap-tiap minggu comei tengok wayang kat sini..dengan siapa??????tak payahla comei cakap dengan siapakan...tau-tau sudah le...sekarang ada lagi ke tempat ni...entah le dah lama tak pergi....

Restoran Insaf kat Jalan TAR....insaf nak masuk lagi sebab apa...mahal beb...kalau sedap sangat ok gak la...tapi...

Pasar malam Jalan TAR....dulu tiap-tiap hari Sabtu petang wajip ada kat sini...beli jagung bakar & air terus lepak kat gambar bawah ni....Dulu pasar malam ni dibuka kat depan Sogo tapi sekarang pindah kat belakang2 bangunan tu...sempit sekarang ni tak best macam dulu...sekarang pergi mungkin setahun atau dua tahun sekali...malasla sesak...dulu sesak2 pun pergi gak...maklum le...

Dataran Merdeka...Kat sinila tiap minggu comei lepak....selalu juga tengok konsert free kat sini..tapi sejak satu kejadian berlaku tu comei tak pergi lagi...nasib tak kene pijak..tapi berdarah gakla kaki ni...bukan apa...biasanya comei tengok kat belakang2 je dengan kawan2. tapi masa tu pergi dengan adik comei & dia minat sangat dengan Siti Nurhaliza jadi dia ajak le tengok kat depan....hah...kau kene tolak orang belakang...terus insaf....hehehehe....

dah puas melepak kat Dataran Merdeka..jalan kaki lak ke Central Market..jalan-jalan sekejap lepas tu tunggu bas kat sini...nak balik rumah le...

Inilah tempat yang comei paling suka sekali pergi...Tasik Titiwangsa....biasanya comei pergi tak kira masa.. sabtu & ahad wajip comei pergi untuk jogging...kalau tak ada member comei pergi sorang-sorang je...lepas jogging buat aerobic kat sini...jaga kesihatan beb...(eleh sebenarnya ramai pakwe2 kat sini hehehehe....) dulu masa tak ada kereta comei pergi jalan kaki je dari rumah..bukan jauh pun kg baru dengan tasik ni...petang2 pun best kat sini...Bila dah ada kereta,
malam2 pun comei selalu lepak kat sini...selalunya comei pergi sendiri je..saja tenangkan fikiran...tempat ni 24 jam ada orang...kadang2 tengok orang main kereta lumba..ala yg kecik2 tu..kereta mainanla..
Tapi kadang2 tu pergi dengan kawan2 serumah...makan-makan ke, tengok orang 'berendek' ke..best wa cakap lu.....sekarang ni pun comei rajin gak pergi tempat ni...bawak Khaira jalan-jalan...naik kuda ke...main kat taman permainan ke.....bestla...L pun suka tempat ni...

Dulu masa belum kahwin selalu gak petang2 comei jogging kat Taman KLCC ni..lepas kerja tak tau nak buat apa...tak berlari pun jalan je....sebenarnya nak cuci mata je..hehehehe... kat sini pun ramai orang 'berendek'....
Tapi sekarang...tempat yang rajin comei pergi & wajip tiap bulan kunjungi ialah...jeng..jeng...jeng.....

Pasaraya Maidin kat Rawang...beli pampers & susu anak...murah kat sini

NSK Rawang...beli belanja dapur da.....

4 comments:

Doyok said...

laaa kat sini rupenya ko melepak sib baik tak 'terserempak' fuhh hehehe...

comeisari said...

kalau terserempak kenapa????????? ha...tau takut.....tapi pelikla pasal aku x de jumpa member2 dulu..yg aku selalu jumpa madiha sbb dia selalu gi pertama complex & ar bee..sbb dia kerja kat pertama gak....

SAM said...

Ha!!! Arbeee??? ooo skandal dgn Arbee ke?

Kg. Baru?? Sound familiar to me sbb itu tempat x-boy aku duduk.. alamak sedih plak la crita.
Tasik Titiwangsa, CM - pegi masa rombongan sekolah rendah.
Pasar Jln TAR tu dr atas nmpk mcm meriah giler je ya.. tak pernah pegi pulak.

comeisari said...

mana aku ada skandal dgn dia...dah kerja satu bangunan x kan x bertegur sape lak kan....
ya la bokde tpt2 yg aku lepak tu semua tpt murah2 je....maklum aku ni kan mengamalkan 'hidup cara miskin sebelum 40'...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails