Tuesday, November 10, 2009

Pelik tetapi benar

Gambar-gambar kat bawah ni comei tak pernah pergi..kalau ada tempat yang pernah comei pergi mungkin sekali dua je...tak tau kenapa..mungkin usia dah semangkin senja kot...tu yang malas nak berjalan...

Aquaria ni setiap pagi & petang 'wajib' comei lalu tapi tak pernah masuk...tak tau kenapa..mungkin sbb comei tak minat dengan ikan2 kot....

Pavilion ni pulak bersebelahan office comei kerja...pernah 1-2 kali pergi tapi tak masuk sekadar kat luar je sebab boss comei belanja makan...mak ai...punya la mahal...tapi pelik kawan2 comei suka betul shopping kat sini walau pun mahal...lebih mahal dari KLCC....tak sanggup comei nak shopping kat sini..lagi-lagi sekarang comei & teman-teman hingusan tengah buat kempen besar-besar 'hidup dalam miskin sebelum 40 tahun'...betul ke ayat comei ni OC.....

Berjaya Times Square...tak pernah seumur hidup comei masuk shopping complex ni....nampak kat gambar & tv cantik...kalau comei naik monorel comei lalu tempat ni tapi tak tau kenapa comei tak pernah ke sini...

Bukit Bintang...... dulu masa comei remaja rajin gak comei pergi..maklum masa tu muda lagi & tak de lagi tempat2 lepak yang best macam sekarang ni...tapi semenjak umur dah semakin senja ni dah lama betul tak pergi...rasa-rasa dah 4-5 tahun tak masuk, kalau pergi kawasan ni pun comei cuma berada di luar je sebab ada urusan peribadi.....

Menara Kuala Lumpur ni comei pernah pergi sekali...itu pun sebab office ada buat makan2 kat sini...Rasanya itulah kali pertama & terakhir comei akan pergi..kenapa????? comei ni alah pada ketinggian...semasa berada di sini lebih 10 kali comei keluar masuk tandas...sebab membuang benda2 yang ada di dalam badan...masa nak turun tu comei tutup mulut je..sampai bawah comei terus lari cari tandas lagi...wahahahaha....jakun betul comei ni....boss risau betul tengok comei takut ada benda2 yg tak elok terjadi..lepas hari tu kita orang kalau nak makan2 tempat ni mesti keluar dari list....

Mid Valley... dah lamanya tak pergi tempat ni...kali terakhir pergi bersama-sama teman-teman hingusan kerana makan-makan & berjumpa OC.....rasanya comei pergi tempat ni ada la 4-5 kali..yang pasti masa nak jumpa OC tu kita orang boleh sesat....kesian OC tunggu lama...


yang pasti KLCC ni la yang wajip comei pergi setiap hari dihari bekerja..itu pun sebab comei nak pergi ke stesen LRT...rasanya kalau ada jalan lain dari office comei, comei tak masuk KLCC ni...bukan apa...ramai sangat orang..sesak nafas dibuatnya...

gambar-gambar ni semua bukan comei sendiri yang ambik ye...comei google je...hehehehe...terima kasih la pada sesiapa yang ambik gambar ni ye...

4 comments:

Anonymous said...

ngeeee..ngeee...ko rasa ko bnyk tempat jrg pergi yer mei.....aku hehehehe....

KLCC sbb aku ada wat kerja...Suria tu adalah masuk....Mid Valley first time tu la masa kita nak jumpa bokde...hehehehe...yg lain2 tu jejak kaki kat corridor pun tak pernah....aku n isteri aku ni jenis homely type...kalau nak bershopping kita org pilih tempat yg tak berapa ramai org dan for sure harga yg murah lah kan.....

entahlah mei...mkn zaman tu dah berlalu utk aku n isteri aku...dulu pakaian anak2 aku mesti beli kat butik kanak2 harga tak yah cite la...aku dan isteriku dah tentu dengan brand kegemaran masing2...skrg ni Hari-Hari cantik di hati.....kalau dulu blh beli satu utk branded skrg ni silap ari bulan boleh beli 4...hidup cara miskin sebelum 40!!!!

comeisari said...

ya sama la aku BB...Hari Hari jadi pilihan...selain tu Maidin & NSK..kekadang je pergi Bintang...Tak pe miskin skrg jgn miskin kemudian hari...

SAM said...

hehehe.. lucu la korang ni..

Mei.. mati2 aku ingat ko yg ambik gmbr2 tu.. dlm ati.. "fullamak Mei ni.. dah mcm jurugambar professional lah".

Emmm.. wat takat ni KLCC - pernah la pegi gak.. walau tak la berkali2.

Menara KL - pernah pegi dgn Anis sekali kot.

Berjaya Times Square - pun sekali 5 thn dulu lepas habis pantang..sbb tido kt hotel atas tu. Brg mmg semua mahal..tp IRP beli jugak la sehelai dua baju utk ank2 dia..kalau ikut aku.. aku mmg x beli.

Aquaria - pernah la sekali pegi dgn family mertua.. budak2 mmg suka tengok ikan2 tu. Aku ni mcm gayat sikit bila nmpk ikan atas kepala (even dlm bumbung cermin).. hee ngeri.

Mid Valley - yg ni mmg dah berkali2 dari keciknya si Ain.. sbb tempat dia ni mcm strategik sikit, pastu shopping complex dia pun ok.. tak ler mahal sgt. Thanks sudi jumpa bokde kt sana itu ari. Ianya sgt bermakna dan akan bokde kenang sampai bila2.

Kempen tu? "HIDUP CARA MISKIN BEFORE 40".. ko tau.. dgn sendirinya aku pun mcm dah tak minat dgn donia.. aritu laki aku offer suruh gi spa pun aku malas nak pegi. Aku teringat posting BB, sholat itu memberi cahaya di muka.. terus aku x jadik.. baik aku simpan duit tu dr wat facial.. hehehe.

comeisari said...

ya aku rasa mmg ramai gak yg x pernah pergi tpt2 yg aku sebut tu..tapi memandangkan aku ni bekerja & berada di sekililingnya & setiap hari memijak kaki lima bangunan2 itu tapi x masuk...mcm mana tu...sedangkan org2 kg pun dah masuk aquaria tu..(biasala aku jumpa rombongan2 dia org ni)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails